Guide till terrassmarkis i Stockholm

15 juni 2024 Veronica Urena

editorial

I dagens urbaniserade värld söker alltfler personer efter effektiva lösningar för att utforma sina hem och offentliga utrymmen på ett både funktionellt och estetiskt tilltalande sätt. En av de mest populära lösningarna för att skydda terrasser och balkonger mot solens intensiva strålar är installationen av terrassmarkiser. I denna artikel utforskar vi fördelarna med att installera en terrassmarkis i Stockholm, olika typer av markiser som finns tillgängliga på marknaden samt hur du går tillväga för att välja rätt modell för just dina behov.

Varför välja en terrassmarkis?

Terrassmarkisen är en investering som många Stockholmare gör för att förhöja sitt utomhusliv och även för att skydda sin bostad mot överhettning under de varma sommarmånaderna. Markisen fungerar som en skärm mot solen, vilket kan hjälpa till att minska kostnader för kylning samt skydda möbler och textilier från blekning. Dessutom skapar en terrassmarkis ett inbjudande och skyddat utrymme på din terrass eller balkong där du kan njuta av måltider och socialt umgänge utan att vara oroad för solens skadliga UV-strålar eller en regnskur som kan ruina en perfekt sommardag.

Typer av terrassmarkiser

Innan du väljer en terrassmarkis är det viktigt att känna till de olika typer som finns. Standardterrassmarkiserna är manuella eller motoriserade och utformats för att rulla in och ut över din terrass eller balkong. Det finns också olika modeller som kasettmarkiser, där duken skyddas i en snygg kasett när markisen är indragen, vilket ger ett bättre skydd mot väder och vind och förlänger markisens livslängd.

En annan variant är en teleskoparmmarkis, som använder starka armar för att hålla duken spänd även i vindiga förhållanden. För de som söker maximal komfort finns även sensorer och timers som kan programmeras för att automatiskt fälla in markisen vid stark vind eller att öppna den vid solsken.

terrassmarkis Stockholm

Välja rätt terrassmarkis för ditt hem

När du bestämt dig för att investera i en terrassmarkis i Stockholm är det en del faktorer att tänka på. Att välja rätt storlek och modell är avgörande för att din markis ska harmonisera med din bostad och vara funktionell. Mät ditt utomhusområde noggrant och överväg hur mycket skugga du vill skapa. Det är också viktigt att välja en markis med en duk som passar Stockholms klimat, vilket inkluderar tåliga material som kan hantera både stark sol och regnskurar.

Dessutom bör du fundera på färg och design. Markisen bör komplettera ditt hem och gärna spegla din personliga stil. Det finns ett brett utbud av färger och mönster som kan harmonisera med din byggnads estetiska uttryck och även förstärka helhetsintrycket av ditt hem.

Läs mer om terrassmarkis Bromma!

Fler nyheter